Over Anne Berk

 

Anne-Berk-Foto-Aickje-Bouckaert
Foto Aickje Bouckaert

Kunst komt uit het leven voort en houdt ons een spiegel voor. Wat heeft zij ons te vertellen?

Anne Berk is publicist, tentoonstellingsmaker, educator en bevlogen spreker. Ze deelt haar kennis en enthousiasme voor hedendaagse kunst graag  met het publiek.

Anne Berk schreef zo’n duizend artikelen voor Kunstbeeld, Het Financieele Dagblad, Beelden en Museumtijdschrift,  teksten en boeken over hedendaagse kunst.
Ze is auteur van Bodytalk, de nieuwe figuratie in de Nederlandse beeldhouwkunst (Waanders, 2004) en cureerde de gelijknamige tentoonstelling in Museum Beelden aan Zee. Dat was aanleiding voor een vervolg.
In Search of Meaning. Mensbeelden in Globaal Perspectief  (Waanders, 2015) is een onderzoek naar de betekenis van het mensbeeld in internationale context, in de vorm van een boek en tentoonstelling in Museum De Fundatie in 2015.
In 2012 realiseerde ze de tentoonstelling Jenseits, Beyond the Body in Weltkunstzimmer, Düsseldorf, die in 2018 een vervolg krijgt in Kunstcentret Silkeborg, DK. Ze doet nu onderzoek voor een tentoonstelling Object Love, over onze emotionele relatie met de dingen.

Anne Berk heeft een opleiding in beeldhouwen en kunstgeschiedenis. Ze is actief als coördinator in het Europese sculpture network. In 2013 cureerde ze het internationale symposium van sculpture network Sculpture lives on–from Modernism to Globalisation in het Kröller-Müller Museum. In 2016 cureert ze het symposium Sculpting Nature, land art, eco art and bio art bij de Verbekefoundation in Antwerpen.

Ze organiseert excursies naar tentoonstellingen en ateliers in KunstNaderBekeken en kunstreizen met kunsthistorica Saskia Wijne. Gaat u mee?

 

Reacties zijn uitgeschakeld.